koepelkerconcerten

koepelkerk concerten de koepelkerk
agenda bestel impressies

2023

zaterdag 28 oktober 20.15 uurVirpi Räisänen - mezzo-sopraan, Jean van Vugt - piano - concert geannuleerd

zaterdag 25 november 20.15 uur'Verlies hoop en troost’ Gabriel Fauré - Requiem en Hoite Pruiksma - I stood with the dead - Capelle Frisiae en de Roden Girl Choristers olv. Hoite Pruiksma

zaterdag 16 december 20.15 uurOrganist Erwin Wiersinga bespeelt het Van Oeckelen orgel in de Koepelkerk

woensdag 20 december 19.00 uur‘Klokgelui’, muziektheater voor het hele gezin, door Esther Apituley, Hans Dagelet en Emiel Janssen

2024

9 – 11 februariVeronika Skuplik (barokviool), Jörg Jacobi (orgel)

zaterdag 6 april 20.15 uurIsabelle van Keulen Ensemble

Hoeders van onze eigen cultuur. In mei 2024 bestaat Camerata Trajectina maar liefst vijftig jaar; een halve eeuw vol bruisende muzikaliteit, bijzondere ontdekkingen en toonaangevende projecten. Beetje bij beetje hebben deze hoeders van onze muziekcultuur van eigen bodem ontgonnen, ontsloten en tot klinken gebracht.

50 jaar Camerata Trajectina

vrijdag 5 juli 20.15 uurTrio Rusanovsky

Nathalia Milstein werd geboren in Lyon en groeide op in een familie van musici. Haar eerste pianolessen kreeg ze van haar vader, Serguei Milstein, bij wie ze in 2009 ook ging studeren aan het conservatorium van Geève. Ze vervolgde haar studie bij Nelson Goerner en András Schiff. Onder haar mentoren treffen we ook Daniel Barenboim, Menahem Pressler en Jan Wijn. Nathalia lanceerde in 2015 haar internationale carrière met het winnen van de Dublin International Piano Competition. Inmiddels was ze te gast op belangrijke podia als het Gewandhaus in Leipzig, Carnegie Hall in New York, Wigmore Hall in Londen en de Pierre Boulez Saal in Berlijn. Ook trad ze op in verschillende festivals. In 2018 maakte ze haar veelbesproken debuut bij het Orchestra Philharmonique de Radio France. En in oktober in de Koepelkerk van Sappemeer! Het programma wordt nog bekend gemaakt.

affiche Koepelkerkconcert 1 jan 2024:

In december presenteert stichting Travaux Publics in samenwerking met Roeg Klassiek een bijzondere Groningse uitvoering van het sprookje Peter en de Wolf van Sergej Prokofiev. Meer informatie volgt.