koepelkerconcerten

koepelkerk concerten de koepelkerk
agenda bestel impressies

De Koepelkerk van Sappemeer is een bijzondere historische locatie. De kerk is uit 1655 en markeert het begin van een samenleving ten oosten van de stad Groningen. De kerk en het Van Oeckelen-orgel zijn in 2010, op initiatief van ondernemer Gouke Visser, gerestaureerd en zo voor het nageslacht bewaard. De vorm, sfeer én akoestiek maken het tot een ideale concertlocatie voor kamermuziek en kleine ensembles.

Initiatiefnemers voor de Koepelkerkconcerten zijn eigenares Dineke Visser en programmeur/organisator Jan Kees Schelvis, artistiek leider van stichting Travaux Publics. ‘Muziek tot in de haarvaten van de samenleving’ is het motto. De Koepelkerk is een toplocatie. Daarom nodigen we topmusici uit binnen en buitenland uit om concerten te komen geven. We bieden ze een fijne werksfeer en een kerk met een uitzonderlijke akoestiek.

In aanvulling op de concerten organiseren we voor kinderen educatieve projecten en voor muziekstudenten masterclasses. Zo gaf in 2022 barokvioliste Veronika Skuplik een internationale masterclass. Uit heel Europa kwamen jonge talentvolle barokviolisten naar Sappemeer, om in de Koepelkerk drie dagen lang les te krijgen en samen muziek te maken.

De Koepelkerkconcerten zijn producties van stichting Travaux Publics. Voor meer informatie over projecten van stichting Travaux Publics, ga naar de website: www.travauxpublics.nl